Markus Brink

VD, Brixly

Brixly

Hur kom det sig att ni väljer att satsa på just bin och gynna den biologiska mångfalden?  

Det är så mycket som vi vill kunna vara med och göra skillnad kring, och när vi ser något vi kan lyfta upp lokalt, och dessutom se det varje dag på vårt kontor, så påverkar det ju oss positivt. Det blir ett samtalsämne i lunchrummet, en kunskap och ger ett signalvärde. Nu börjar alla i företaget tänka på fler frågor runt bikupan. Tex så vill vi nu plantera växter för bin så att de har ännu mer mat runt kupan.

”Honungen finns nu på frukostborden runt om på våra kontor och den blir en symbol för att vi verkligen gör skillnad.”

Vad gör ni med honungen?

Detta är ett samarbete mellan oss och fastighetsägaren KAB fastigheter, så de har fått hälften av honungen. De medarbetare som varit extra intresserade, eller engagerade i projektet har också fått en burk. Vi har även skickat med kunder honung som en give aways. Sen delar vi ut till alla våra kontor. Honungen finns nu på frukostborden runt om på våra kontor och den blir en symbol för att vi verkligen gör skillnad.

Har ni lärt er något av att samarbeta med Stadskupan?  

Ja absolut, men det vi funderar på nu är: vad är det vi kan göra mer för binas bästa framöver? Vi har ju gräsmattor runtomkring här, vi vill gärna odla upp något för att utöka möjligheten för dem att ha det ännu bättre. Tex blommar, buskar eller träd som kan generera mat till bina.

Något mer att tillägga?  

Med hjälp av er kan vi vara med och göra skillnad, och vi vet att vi blir starkare tillsammans. Många gånger är det inte så stora saker som krävs. Börjar man tänka på hållbarhet inom ett område så ger det effekt även på andra områden.