Tommy Bergman

Teknisk förvaltare, Atrium Ljungberg

Atrium Ljungberg

Hur kommer det sig att ni valde att bli vänföretag med stadskupan?  

Det hade varit svårt att hitta det om det inte hade varit tack vare Skanska. Men när man ser det så förstår man ju poängen med det. Det är ett bra sätt att spendera sina pengar och göra något åt det gröna. Det ger nånting och man kan ta på det. Det är inte bara svammel som såna saker kan vara annars. Det passade bra på Citadellet just för att det är sedumtak och bra avsats. Det ger även ett mervärde när hyresgästen kan se bikupan.  

”Utan bin så kommer ingenting egentligen att blomma. Det är en ganska snabb åtgärd för att känna att man bidrar på något sätt.  ”

Hur hörde du talas om oss? 

Genom Stena Fastigheter. Annars är det inte så att man springer på er direkt. Men ni syns mer på sociala medier nu än vad ni gjorde då.  

Hur kom det sig att ni valde att bli faddrar för just bin? 

Det lilla jag vet utan att ha så mycket kunskap är att utan bin så kommer ingenting egentligen att blomma. Det är en ganska snabb åtgärd för att känna att man bidrar på något sätt.  

Hur använder ni honungen annars? 

Vi delar ut det till hyresgäster. Det var så roligt, det var en kille från Mathem som kom för att leverera mat. När han kom in såg vi att han tittade på honungen och undrade om vi gör egen honung. Visst sa vi, ta du en. Sen kom han tillbaka fyra veckor senare och var så glad att han fick leveransen hit. Det första han sa var “får man köpa en eller? Den var så himla god!”. För en som älskar honung var den väldigt god. Själv har jag aldrig varit så förtjust i honung, men min dotter älskar det.